maanantai 7. joulukuuta 2015

7. Muistellaan menneitä -maanantai




Lähetäänkö kaivelemaan menneitä? Näin maanantain kunniaksi taidetaan ruveta, kaivellaanpas tavoitteet vuoden takaa. En edes muistanut, mitä kaikkea olinkaan meille laittanut, joten kiva päästä kaivelemaan.

Rolle
  • NYT me haetaan se ALO1! Joko vanhojen tai uusien sääntöjen aikana. Vanhat on treenattu, mutta uudet ovat kivemmat. Josko vaikka keväälle katselisi koetta ja sitten vaikka syksyllekin... 
Me käytiin vuoden aikana kaksissa tokokokeissa (1 ja 2), joista ensimmäinen vanhoilla ja toinen uusilla säännöillä. Tokassa kaikki osui kohdalleen ja tuli ALO1 197,5p. Tavoite saavutettu!

  • BH-koe. Tähän me tällä hetkellä taidetaan tähdätä eniten, siis silmälläpitäen tuota hakua
Ei ihan tärpännyt. Kyllähän Rolle nyt olisi koevalmis, on ollut jo pidempäänkin. Mutta kun en saa kyytejä niin sitten varsinaisiin kokeisiin ei olla päästy. Tavoitetta ei siis sen osalta ole saavutettu.

  • Haussa päästään toivottavasti taas eteenpäin. Kaikkia osa-alueita varmasti treenataan, mutta jos nyt yksi selkeä tavoite pitäisi nimetä, niin... en kyllä osaa sanoa. Katsotaan, mitä aika tuo tullessaan!
Tänä vuonna ei olla treenattu ihan yhtä aktiivisesti kuin viime vuonna, pitkälti johtuen siitä, ettei ihmisten aikatauluja ole saatu sovitettua oikein yhteen. Ollaan me silti jotain saatu aikaan, tuo aloittaa ilmaisun, vaikkei piiloilla vielä kokonaista ilmaisua teekään (Lappalaisleirillä kyllä teki, pitäis ehkä ite luottaa koiraan...). Tavoite kuitenkin suoritettu, koska kyllä me ollaan eteenpäin päästy!

  • Pompen testi. NYT! Oikeasti! Joulukuussa vanhenee myös silmätarkki, senkin voisi uusia, mikäli rahaa on.
Ei, hävettää ihan... Tää piti oikeasti tehdä, mun piti maksaa se mun kesätyörahoista. Mutta kuinkas kävikään, 300€ niistä lähti käytännössä taivaan tuuliin mm. varkauden ansiosta. Joten ei nyt sitten oo ollut varaa tehdä sitä, josko joululahjaksi saisi...

  • Kysymysmerkillä luonnetesti ja AD-koe. Molemmat kiinnostaisi ja molempiin viimeinen mahdollisuus osallistua (6 vuoden ikäraja), mutta saas sitten nähdä
Luonnetestissä käytiin, tavoite checked. AD-koetta tuskin tullaan Rollen kanssa suorittamaan, ei ihan keväällä viitsi lähteä. Mä käytän mieluummin ne harvat kyydityskerrat esim. siihen BH-kokeeseen

  • Ehdoton must lapinkoiraleiri
Ehdoton must checked! Jälleen ihania ihmisiä, niin vanhoja ystäviä kuin uusia tuttujakin. Kyllä rotuihmiset ovat vain parhaita!

  • Ja tietenkin toimiva arki ja terve koira
Just eikä melkeen. "Toimiva arki" ihan oikeasti vihdoinkin, kun tuo on alkanut ohittaa toisia koiria lenkillä! Niin ihana ja vaivaton koira nykyään!


Bea
  • Suunnitelmat on vielä ihan auki. Mutta jos vaikka yrittäisi saada tokossa uuden alokasluokan liikkeitä kasaan
Treenattiinkin aina sääntöjen vaihtumiseen asti vanhoilla säännöillä, koska käytiin vielä ihan viime metreillä kokeessakin. Nyt syksy ollaan treenattu uusia sääntöjä, vieteriotukselle on kaukot olleet hankaluus. Kapulan pito menee, mutta on vielä vähän epävarma. 

  • Lapinkoiraleirille myös Bea saa luvan lähteä mukaan, mennään kokeilemaan eri lajeja
Jaa mennään vai... Oli se leirillä mukana, mutta se pääsi tekemään vain vanhojoa tuttuja eli hakua ja tokoa. Hups.

  • Mahdollisuuksien mukaan kokeillaan kaikkea
Todellakin! Ollaan kokeiltu ainakin jälkeä, koskaa siihen oli tilaisuus. Sintti tykästyikin jälkeen. Muuta ei olla sitten kokeiltukaan, koska ei oo ollut tilaisuutta (paitsi sielä lappalaisleirillä... Ei puhuta siitä!)

  • Ja terve, iloinen koira, jonka kanssa on onni elää
Sen kanssa on kyllä onni elää, mutta krooninen vaiva eli reverse sneezing on kyllä aiheuttanut harmaita hiuksia ja ikäviä tilanteita. Pari kertaa tullut tilanne, jossa on joku muu maininnut, että eipä tuolla ulkonäöllä niin väliä, kunhan on hyvä luonne ja terve. Valitettavasti se ei ole terve... 

  • Pikaisella aikataululla se (liikaa venynyt) omistajanvaihdos ja sterilointi
Done! Nää tehtiin jo keväällä, omistajanvaihdoksen kanssa tosin matkassa oli pieni ekstrayllätys. Sterilointi ja siitä toipuminen sen sijaan menivät vallan mainiosti.


~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~
Asetetaanpa tässä samalla uudelle vuodelle uudet tavoitteet!

Rolle
  • BH-koe. Lyhyesti ja ytimekkäästi
  • HK1. Pitää vain toivoa, että saadaan treenejä kasaan.
  • Loput ALO1:t
  • Lappalaiskoiraleiri
  • Ois vähän haaveissa, että ehtis käydä kasvattajaa moikkaamassa.
  • Ja luonnollisesti edelleen se toimiva arki ja terve koira.
  • NIIN JA NE GEENITESTIT JA SILMÄPEILIN UUSINTA. 

Bea
  • Treenata aktiivisesti ja pitää yllä sen tekemisen meininkiä.
  • Uuden alon korkkaaminen, kenties. Rolle kuitenkin ehkä ensisijaisena, joten katsellaan.
  • Jäljen osalta vain treeniä. 
  • Lappalaisleirille lähtee luonnollisesti myös Sintti mukaan
  • Kasvattajan luona vieraileminen. Kai se pitäis lähinnä oma naamansa sielä käydä näyttämässä
  • Onnellinen koira. Täydellisen tervettä siitä ei ikinä tule, se on fakta. Mutta elettäis niin terveesti kuin voidaan ja mahdollisesti kateltais vaikka luustokuvauksia.
Miksikös näin paljon enemmän koetavotteita? No ihan vaan siitä syystä, että meikäläinen saa vihdoin ajokortin! Ei tarvii enää äidiltä ja isältä kinuta kyytejä. Treenien osalta kimppakyytisysteemi on toiminut vallan hyvin ja mahdollisuuksien mukaan tietysti toivoisin, että se voisi jatkuakin. Myös tulevan vuoden aikana aiomme tavata aktiivisesti koirakavereita ja pitää hauskaa! 

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

6. luukku: Suomalaisten sunnuntai

Mitä itsenäisyyspäivä merkitsee sulle?



Sitä, että saa olla ihan rauhassa ja rennosti eikä tarvitse pelätä.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

lauantai 5. joulukuuta 2015

5. luukku: Lahjatoivelista-lauantai

Tää lauantai mennään näin joulukuuhun sopivalla lahjatoivelistalla. Nää on siis ihan mun henkilökohtasia toiveita, en ees yritä saada mitään sellasta yleispätevää vinkkilistaa aikaseks. Toki, jos nappaa itellekin, että tuollaisen haluan, niin saahan sitä ottaa. Mutta joissain blogeissa oon törmännyt sellaisiin "Osta tällainen koiraihmiselle joululahjaksi ja hän ilahtuu"-postauksiin, joista en suoraan sanottuna itse ilahtuisi - onpa sielä seassa ollut sellaisiakin tavaroita, joita en edes huolisi.

Mutta nyt siis miltä meidän lahjatoivelista näyttää tälle vuodelle:


1. Lappalaiskoirat ry:n kalenteri vuodelle 2016
Tällainen on ollut mulla jo muutaman vuoden ajan ja on kyllä ihan maailman paras kalenteri! Kesäleirillä valittiin jälleen tosi kivat kuvat ja onhan se mukavaa katsella ihania lappalaiskoiria seinällään joka ikinen päivä.

2. Heijastinkangasta
"Niin siis mikä oli?" Heijastinkangasta. Heijastimet ovat aina tärkeitä ja täytyy se myöntää, että on tuo heijastinkangas aika riistohintaista. Silti mulla on visio, mitä haluaisin heijastinkankaasta tehdä, joten todellakin toivon, että pukki tämän toiveen toteuttaa ja saan visioni toteutettua. Siksipä en kerrokaan nyt enempää vaan saatte odottaa tulevaisuuteen, että paljastan lopulta valmiin tuotoksen.

3. Koirille koirahierontaa
Tää vois olla koirien tän vuoden joululahja. Nyt on ihan hyvä tarjouskin. Bean vois hieroa ihan vaan sen takia, että sais tarkistaa onko siellä mitään jumeja tai mitään. Rollella olis vähän samanlainen tilanne – tarkastettaisiin mahdollisten jumien olemassaolo – mutta Rollen osalta tilanne on vähän erilainen. Ei muuten, mutta Rollen olisi tärkeämpää päästä hierontaan, koska ollaan nyt hypitty tuota metristä estettä. Ettei siitä vain ole tullut mitään.

4. Rollen silmäpeilauksen uusinta ja pompen ja dm-geenitestit
Rollella vanhenee tänä jouluna silmäpeilaustulos ja tykkäisin sen uusia. Samalla klinikkamaksulla vois sitten ottaa nuo kauan to do -listalla olleet geenitestitkin ottaa. Prcd-PRA:n osaltahan Rolle on terve polveutumisen perusteella, joten sitä ei onneksi tarvitse ottaa. Bea olisi mukava luustokuvata, mutta mä vähän luulen, että se jää odottamaan parempaa rahallista tilannetta.

5. Tietokone
Mä olen riittävän väsynyt taistelemaan tuon meidän ikälopun koneen kanssa. Siitä vaihdettiin juuri Windows Linuxiin. Onneksi vaihdettiinkin, koska nyt sillä pystyy tekemään edes jotain, tosin hitaasti. Silloin, kun tuossa oli vielä Windows, sillä pystyi tekemään tasan yhtä asiaa – pelaamaan miinaharavaa.

Nykyisinhän mä naputtelen tänne kaiken tabletilla. Tosin jos haluan jotain muuta laatua kuviin kuin puhelinlaatua, mä joudun kirjaimellisesti tappelemaan. Kuvat vielä menee tuolla ikälopulla, mutta auta armias videoita. Kun latasin sitä Rollen hyppyvideota, jouduin ensin pyöräilemään nelisen kilsaa kaverille, jotta sain videon ulos kamerasta hänen koneellaan ja ladattua sen YouTubeen. Sitten kotona pitää tabletin kanssa käyttää kahta eri selainta, jotta saan sen videon tänne, koska toisella ei toimi YouTube ja toisella ei toimi blogi.

Joten uus tietokone on enemmän kuin toivottu. Mä en oo vielä ehtinyt sen tarkemmin valikoimaan tutustua, mutta eiköhän tässä ehditä. Ja ei tääkään oo mikään ihan vaan huvikseen -toive. Sähköiset ylppärit kolkuttelee ovella ja sielä pitää olla oma kone. Tuota ikäloppua en sinne aio raahata ja äitini työkone on liian iso. Tarpeeseen tulis tääkin.

6. Koiran rakenne – laaja oppimäärä -kirja
Tässä ihan vähän aikaa sitten ilmestyi Salme Mujuselta erittäin laaja koiran rakenteeseen keskittyvä opus. Nimenomaan oppikirja. Lähes 800-sivuinen teos runsaine harjoitustehtävineen on anniltaan varmasti suuri ja auttaa ymmärtämään koiran rakennetta. Aihe kiinnostaa erittäin suuresti ja ihan käytännön konkreettista apuakin tästä voi olla.

perjantai 4. joulukuuta 2015

4. luukku: Perjantain parhaat

Ajattelin nyt laitella tähän vähän sellaisia juttuja, jotka ovat meidän suosikkejamme. Siis lähinnä tavaroita jne. Ja lisäksi hieman ajatuksia siitä, miksi me pidämme juuri kyseisestä tuotteesta.


Hurtta Polar -heijastinliivit
Joskus mä kyllästyin siihen, että jokainen halpisliivi kääntyy selästä mahan alle. Silloin päätin panostaa oikeasti hyvään heijastinliiviin ja niin löytyi Hurtta Polar -liivi. Pysyy päällä, näkyy kauas eikä vetskarikiinnityksen väliin jää edes karvoja, kun siinä on läppä edessä. Heijastimet ovat juuri oikeissa kohdissa ja niitä on riittävästi. Liivi myös suojaa pahimmilta kurilta. Olen siis ollut kaikin puolin tyytyväinen - kestokin on ollut mikä parhain, joten on loppujenlopuksi tullut kyllä halvemmaksi kuin halpisliivit.


Orbiloc-valot
Näihin vähän samat sanat kuin heijastinliiveihin. Kyllästyin siihen, että halpisvalot eivät ensinnäkään näy mihinkään ja toisekseen rikkoutuvat miltei heti. Oon käyttänyt hirveästi rahaa erilaisiin halpaversioihin erilaisista valoista – turhaan. En ymmärrä, miksi pihtailin ja odotin niin kauan kunnollisen valon ostamisessa. Punainen valo on näistä nyt ollut päivittäisessä käytössä jo kolmena vuonna ja vain patterit on pitänyt vaihtaa. Ovat olleet todellakin hintansa väärtejä, ei pahaa sanottavaa näistäkään.


Hurtan pyörönyloniset remmit
Varmaan näkeekin, että nämäkin ovat olleet meillä hyvinkin ahkerassa käytössä. Mutta sehän vain kertoo niiden hyvyydestä! Silloin, kun oli vain yksi koira, monitoimari oli kätevä. Nyt kahden koiran kanssa oon huomannut omaan käteen sopivammaksi, kun on vähän lyhkäsempi hihna ja kiinteä käsilenkki. Pystyy sitten kättä pyörittämällä selvittelemään hihnasolmut. Hurtan pyörönyloniin oon tykästynyt, koska se tuntuu käteen mukavammalta kuin normaali litteä nylonnauha. Näissä on myös hyvät heijastimet, mikä on tietenkin myös plussaa.


Julius-K9–valjaat
Ostin nämä keväällä, kun olin kaverin koiralla katsellut, että istuupa t-valjaiksi hyvin päälle ja ovatpa tukevan näköiset. Oon kyllä ite ollut enemmän kuin tyytyväinen ja päädyin siis ostamaan t-valjaat nopeamman päälle puettavuutensa ansiosta. Istuu myös meillä molempien päälle oikein oivallisesti. Bealla ollut päivittäisessä tai lähes päivittäisessä käytössä, Rollella käytän aika paljon pantaa.Rollella kuitenkin aina vähintään hakutreeneissä käytössä, missä tuosta selän tukevasta kahvasta on kyllä iso hyöty, kun ei aina tarvitse erikseen kaivaa hihnaa tai turkin sekaan hautautuvaa muunlaisten valjaiden remmiä voidakseen pitää koiran fyysisesti hallinnassa. Plussaa myös kivoista tekstitarroista.


Parhaat palkat
Ostin tässä joku aikaa sitten Mustista ja Mirristä NaturesMenun herkkuja, kun olivat tarjouksessa. Ajattelin, etteivät tuollaiset kuivat kannikat varmaan kovin suurta menestystä saa. Mutta mitä vielä! Rolle on aivan hulluna näihin, harmi ettei omalta kylältä saa. Bealle en oo kokeillut, koska nää on kohtuullisen suuria palasia (mistä miinusta), joten melkeen pitää käyttää kaukopalkkana namialustalla ja Bean kanssa ei oo sellasia liikkeitä tehty.
Treenileluista parhaat ovat meillä ProDogin vetolelu, jossa on karvaa ja tietenkin tennispallo, sekä nännikumit. Bea syttyy ehkä enemmän tuosta karvaisesta versiosta, Rolle taas on erityisen tykästynyt nännikumeihin. Menee kuitenkin myös ristiin tarvittaessa. Molempiin on koiran helppo tarttua muodon ja materiaalin ansiosta ja molemmat antaa vetoleikeissä myös hieman joustoa. Nämä myös hakkaavat kivasti kylkiin, kun ravistaa kunnolla! Molemmat ovat myös riittävän isoja, jotta sekä ihminen että koira saavat hyvän otteen, mutta toisaalta riittävän pieniä, jotta mahtuvat kätevästi taskuun.

Ja uskokaa tai älkää, Bean väri on punainen ja Rollen värin pitäisi olla limenvihreä. Ai miks sillä sitten on kaikki neonkeltasta? Koska mä oon kaupassa värisokea, valot hämäävät ja ostan aina vahingossa neonkeltaisen!

torstai 3. joulukuuta 2015

3. luukku: Tempputorstai

Tiistain luukun tapaan tänäänkin taitojaan esittelee Rolle. Temppuna tällä kertaa kolikoiden kerääminen. Ja muistakaahan, että kommenttiboksiin saa heitellä temppuehdotuksia ihan vapaasti.

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

2. Luukku: Kysymyskeskiviikko



Joulukalenterin toinen luukku avautuu meille heitetyn Liebster Award -haasteen myötä. Tämä onkin jo toinen kerta, kun meidät haastettiin mukaan, tällä kertaa Pimeäsade-blogin myötä. Hieman on venynyt tämä vastaaminen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kommentoinkin jo Pimeäsateeseen, että uudet kysymykset olivat tosi mukavia ja innolla käynkin tätä toteuttamaan.

Liebster Award -haasteessa siis vastataan haasteen antajan 11 kysymykseen. Minun kai pitäisi myös kehitellä 11 uutta kysymystä ja haastaa 11 uutta blogia, mutta valitettavasti en sitä tee. Mä myönnän suoraan, olen laiska ihminen enkä jaksa tehdä sitä. Se ken haluaa tämän kyseisen haasteen itselleen napata, varmasti löytää jonkun blogin, josta sen saa vapaasti viedä.

1. Jos lemmikkisi olisi pelihahmo missä tahansa pelissä, oli se sitten League of Legends -champion tai Tera-hahmo – saat ihan itse päättää, millainen se olisi – millaisia erityistaitoja sillä olisi, millainen ulkonäko, olisiko se lajiltaan koira vai kenties jokin muu eläinlaji? Ei tarvitse tietää pelaamisesta mitään, mielikuvitus kunniaan!

Nää vois molemmat olla samasta pelistä. Ois sellainen kliseinen poliisi ja rosvo -peli. Bea ois tietenkin se rosvo, koska no houdini. Ja sen erikoistaito olisi luonnollisesti se, että se pääsee oikeasti ulos ihan mistä vain, jälkeäkään jättämättä. En mä tiedä, voisko poliisi ja rosvo toimia koirilla, joten ehkä nää ois sit jotain fantasiaotuksia. Bea olis jotain sellasta, mikä poikkeaa hyvin radikaalisti kaikista muista sen maailman otuksista. Ja luonnollisesti pienikokoinen.

Rolle taas sit olis se poliisi. Sellainen poliisi, joka vain hengailee sielä vanginvartijana ja nukahtaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä. Ja koska se sais ite valita, sillä ois joku oikeen ihana mehevä pitsa vieressä kunnon pitsalaatikossa odottamassa – tosin ei kauaa. Se meinaan söis sen. Ja vaikka näyttää siltä, että tää jätkä ei muuten eväänsä heilauta, se todellakin heilauttaa eväänsä, kun alkaa tapahtua. En mä tiedä, voisko se olla erikoistaito, mutta en mä parempaakaan keksi. Ja ulkonäöltään Rolle ois jotain niin keskivertoo sen pelimaailman tyyppiä. Siinä ei ois mitään erikoista, pukeutus kliseisesti ja ois kaikin tavoin ulkonäöltään ihan normaali.

2.Entä millainen lemmikkisi olisi ihmisenä?

Bea olisi tärkeimpiä läheisiään kohtaan erittäin lojaali ja uskollinen. Ja no, kahlekuningas. Ei epäilystäkään. Rolle taas ois sellanen vähän joka seurassa viihtyvä, kohtuullisen hitaasti kaikelle lämpenevä tapaus. Se olis perisuomalainen mies, joka valittais aina vaimolleen, että ruokaa ei oo ikinä valmiina/riittävästi/jotain.

3. Missä koira-asiassa koet kehittyneesi eniten viimeisen kolmen vuoden aikana?

Kolme vuotta sitten mun taitotaso oli käytännössä nollassa, kaiken suhteen. Olin silloin helposti vietävissä, kokeilin monia juttuja ja oikeesti kunnollinen tuuliviiri. Nyt kolmen vuoden aikana mä oon löytänyt jonkinlaisen oman tyylin, oppinut paljon itestäni, oon oppinut luottamaan itteeni ja oon oppinu, miten voin omalla käytökselläni vaikuttaa koiraan. Oon oppinu lukeen koiraa entistä paremmin. Kaiken tän summana oon oppinu muokkaamaan koiran käytöstä eli kouluttamaan koiraa. Onnistu ennenkin joidenkin temppujen opettaminen, mutta nyt oon oppinut hallitsemaan kokonaista pakettia ja löytänyt siihen sellaisen tyylin ja tavat, jotka omaan käteen passaa.

4. Jos sinun tulisi lopettaa kaikki koiraharrastuslajit yhtä lukuunottamatta, minkä jättäisit jäljelle?

Haun. Mietin hetken, olisiko se toko vai haku. Sitten totesin, että toko on vain toko, haussa on kisamuotoisena mukana myös tottisosuus. Haku siis monipuolisuuden takia ja myös siksi, että jos oikeasti haluaa, siitä voi saada muutakin hyötyä kuin aktivointia ja ulkoilua ja tittelirivin.

5. Paljonko rahaa on ok käyttää kuukaudessa koiraharrastuksiin ja koiran hyvinvointiin? Lukuunottamatta esim. akuutteja eläinlääkärireissuja.

Meillä menee ruokintaan herkut sun muut mukaanlukien n. 30-40€ koiraa kohti kuussa. Siitä lähetään. Me ollaan koko vuoden treeneistä maksettu tähän mennessä huikeet 15€, kun käytiin yhellä kurssilla. Meidän perustreenit eli haku ja toko on ilmasia. Kuljetaan kimppakyydeillä, joten ei niihinkään mee rahaa. Meidän harrastaminen on siis käytännössä ilmaista, mutta tiedän, ettei se kaikille sitä ole. Musta on ok laittaa koiraharrastuksiin ihan niin paljon rahaa kuin kullakin on varaa ja tarvetta. Niin kauan, kun harrastetaan koiran ehdoilla eikä ylpeillä sillä, kuinka paljon mikäkin on maksanut, jokainen laittakoon koiriinsa just sen verran rahaa kuin huvittaa.

6. Jos saisit ottaa minkä tahansa värisen koiran (tai muun lemmikin), minkä värinen se olisi?

Brindle. Harmikseni se on epätoivottu väri lapinkoirissa, joten mun on vain tyydyttävä toteamaan, että ei väri koiraa pahenna. Mulle käy ihan minkä värinen koira vaan, tärkeintä on luonne ja terveys.

7. Jos lemmikkisi saisi valita kolme tavaraa mitä ottaa mukaan autiolle saarelle, mitkä ne olisi?

Bea ottais mut (mä en oo tavara, mut se silti ottais mut), pallon ja ehkä ruokaa. Rolle ottais ruokaa, ruokaa ja lisää ruokaa. Okei, jos oletetaan että autio saari on kuumalla vyöhykkeellä, vois Rolle huolia mukaan myös jonkin jäähdytinvempaimen.

8. Flexi - puolesta vai vastaan? Jonkinnäköisten perustelujen kera.

Mun elämäni huonoin päätös oli se, että kaivoin jostain flexin Rollelle silloin, kun se oli pentu. Mä nään flexeissä vaan ja ainoostaan punasta. En oo vielä eläissäni tavannu yhtään, joka olis flexillä saanut aikaseksi hyvän hihnakäytöksen. Puhumattakaan siitä, että itse pyöräilijänä tiedän, että se flexin naru ei näy mihkään eli riski ajaa päälle on suuri. Koirat ei oo omistajiensa hallinnassa, kun ne hiihtää sielä jossain metrien päässä. Läheltä piti -tilanteita on ollut liikaa. Ei oo Rollen hampaat ollu kaukana toisen koiran kurkusta eikä mun pyörän keula puusta. Jos haluaa koiraansa päästää pidemälle, hanki liina tai päästä se vapaaks. Liina laahaa maassa (tai vaihtoehtoisesti näkyy johonkin), jolloin sen yli voi ajaa pyörällä ihan rauhassa satuttamatta itteensä tai koiraansa. Mä sanon aina, että flexillä ja vapaana olemisella on vaan yks ero. Sen koiran pitää olla tasan yhtä hyvin koulutettu, kulki se sitten vapaana tai flexissä, mutta jos se koira jostain syystä päättää vapaana ollessaan lähteä johonkin, se ei tarraudu mihinkään kiinni.

9. Millainen on kirjahyllysi lemmikkiaiheisten kirjojen suhteen?

Lemmikkiaiheisiin kuulunee myös lemmikkiaiheiset romaanit, joten Erin Hunterin tuotannosta mulla on tällä hetkellä kahdeksan teosta. Lisäks löytyy tokokirjoja, Tavoitteena Täysi 10 ja Tie Tottelevaisuusvalioksi. Ihan yleinen koirakirja, Koirien Ensyklopedia, on se The First One, tosin tätä nykyä se taitaa olla enemmän pikkusiskon luettavana (koska mua ärsyttää ne kaikki asiavirheet). Sit on joku randomi Koiran etikettiopat, älkää kysykö. Sekin on huono kirja. Niin, ja löytyyhän sieltä myös lappalaiskoirista kertova Lappalaiskoirat - Iloisesti läsnä.

10. Onko lemmikilläsi "tunnuskappaletta", jos on niin mikä? Jos ei, osaatko kuvitella mikä olisi koirallesi sopiva? Nopeatempoinen duuri -kappale vai kenties jäätävän hidas ja mollissa soitettu.

Rollella on "Puuha Pete", ihan vaan sen takia, että sielä lauletaan Rollesta. Bea on "Ihana valo", koska ne sanat vaan osuu ja uppoo.
11. Mikä yksittäinen sana kuvailee parhaiten koiraasi? Saa perustella tai jättää perustelematta.

Rolle on on-off-nappi. Tätini on itteni lisäks ainoa, joka on nähnyt Rollen arjessa ja hommissa. Kun hän ekaa kertaa näki Rollen hommissa, hän vaan tokas, että "Enpä oo ennen nähny Rollea tollasena, noin totisena. Ihan ku olis eri koira!".

Bea vois olla houdini tai pallofriikki, mutta kuitenkin ehkä vielä enemmän sitä kuvaa laumavietti. Koska vaikka kuinka isäni muuta väittää, mä en hallitse tuota koiraa nameilla. Sillä koiralla on ihan järjetön laumavietti, joka menee kaiken mahdollisen yli. Mä olen sen lauma ja sen maailma kaatuu, jos mä vähänkään oon tyytymätön siihen, mutta toisaalta taas se ratkee riemusta vain kuullessaan sanan "hyvä" ja se juoksee täysiä luokse vain nähdäkseen mun olevan tyytyväinen häneen.

tiistai 1. joulukuuta 2015

1. luukku: Tempputiistai

Tänä vuonna joulukalenterissamme lähdetään liikkeelle viikonpäiväteemoilla. Koska tänään on tiistai, pääsee homma kätevästi alkuun Tempputiistailla. Tällä kertaa taitojaan pääsee esittelemään Rolle pitkäaikaisen suosikkitemppunsa eli valojen päälle (ja pois) laittamisella.

Rollen temppukavalkadi on erittäin laaja (toisin kuin Bean) ja mun on vähän hankala päättää, mitä temppuja se voisi haluta esittää. Näitä temppuluukkuja voisi olla jatkossakin tulossa, joten saa heittää  ehdotuksia kehiin!